Tjongerwerven en Liudger bekrachtigen samenwerking

www.nieuweooststellingwerver.nl

Waskemeer - Op CBS De Paadwizer in Waskemeer is het maandagmiddag 14 november feest.

Leerlingen van CBS De Paadwizer zingen samen met leerlingen van CSG Liudger een lied om de samenwerking tussen onderwijskoepel De Tjongerwerven en Liudger te vieren. Al jaren wordt er tussen beide organisaties op meerdere niveaus samengewerkt. Maandag wordt daar feestelijk bij stilgestaan en bekrachtigen beide organisaties de samenwerking door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.

Technologie en Toepassing

'De afgelopen periode hebben derdejaars vmbo-tl van CSG Liudger techniekkisten ontworpen voor De Tjongerwerven CPO en in het bijzonder voor CBS De Paadwizer. Het was een opdracht voor het nieuwe vak ‘Technologie en Toepassing’, dat sinds dit schooljaar wordt gegeven op Liudger. Het afronden van de opdracht en de presentatie van de leskisten is een mooie aanleiding om stil te staan bij onze samenwerking en deze te bekrachtigen', zegt Joop Vogel, voorzitter van het college van bestuur van CSG Liudger.

Leren van en met elkaar

De samenwerking kent volgens Harry van Malsen, directeur/bestuurder De Tjongerwerven CPO, veel voordelen. 'Het samenwerken tussen primair en voortgezet onderwijs vergemakkelijkt voor leerlingen de overstap naar het voortgezet onderwijs. Bovendien leren we samen van en met elkaar ten behoeve van de optimalisatie van het onderwijs voor onze leerlingen. Het christelijk onderwijs in de regio wordt versterkt en daarmee de gemeenschap in Waskemeer zelf. Bovendien werken we efficiënt door gebruik te maken van elkaars faciliteiten.'

 

Een video van de samenzang

 

< terug naar alle nieuws >